Wat waren ook alweer die goeie voornemens?

Wat waren ook alweer die goeie voornemens? Weet jij het nog? De meeste van ons hadden begin van het jaar onze voornemens al helemaal uitgestippeld. Ik moest tijdens het schrijven van deze blog even graven naar mijn eigen voornemens. Al jaren doe ik aan wanneer het mij uitkomt nieuwe voornemens/ doelen op te stellen. Dit jaar was anders als andere jaren door Corona. Toch blik ik hieronder even terug om mijn succes te vieren en oude doelen aan te passen.

Gezondheidsdoelen

Ja, dit jaar was anders als alle andere jaren. De Corona heeft sommige doelen onmogelijk gemaakt door veranderde maatregelen. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik nog minder contact had met mijn neuroloog. Het advies om vooral thuis te blijven als er geen spoed was, gold ook zeker in het ziekenhuis. Een van mijn doelen was en is nog steeds om uiteindelijk medicijn- vrij door het leven te kunnen. Het afbouwen stond door de veranderde situatie jammer genoeg stil. Want ja, wat als ik aan het afbouwen ben en in een crisis terecht kom? Ik zou dan aan de beademing moeten maar hoe? Corona patiënten hadden voorrang op beademing.

De verstandigste keuze was dan ook om geen drastisch veranderingen in mijn medicijngebruik te brengen. Het heeft mij wel teleurgesteld. Ik zit al sinds eind 2012 aan medicatie en wil graag onderzoeken of het mogelijk is voor mij zonder al die troep door het leven te gaan. Dit doel blijft staan en ik hoop in de loop van het nieuwe jaar weer af te kunnen bouwen.

Financiële doelen

Ik weet niet of er een lekkerder gevoel voor mij bestaat als mijn spaardoel halen. In een eerdere blog schreef ik over de 52 weeks challenge. Dit is een challenge waarbij je ELKE dag een bepaalde bedrag spaart. Met mijn uitkering zou het wel een uitdaging worden maar ik had een doel. Dit doel zorgde ervoor dat ik gefocust kon blijven op het grote plaatje. Ik kan dan ook met trots zeggen dat ik mijn spaardoel heb behaald!

Wanneer je weinig te besteden hebt, lijkt het soms onmogelijke vooruit te komen. Er waren cursussen en opleidingen die ik graag wou doen maar de financiën miste. Toen ik eind vorige jaar deze challenge zag dacht ik: ‘dit kan een goeie manier zijn om gericht te sparen.’. Het was niet gemakkelijk maar heeft er wel voor gezorgd dat ik tijdens quarantaine geld had voor verschillende trainingen, cursussen en opleidingen.

Werk- en studie doelen

Leren is iets dat mij alert houdt. Ik vind het leuk en blijf op de hoogte van verschillende onderwerpen. Stil zitten is dan ook iets dat totaal niet bij mij past. Als ik 1 oog open kan houden, kan ik leren. Sinds 2018 heb ik mezelf beloofd assertiever te zijn. Voorheen kon ik erg lang twijfelen over het volgen van een cursus/ opleiding. Nu luister ik meer naar mijn gevoel ( en mijn portemonnee). Als het super eng aanvoelt en ik manieren zie om de opgedane kennis op meerdere manieren te gebruiken, ga ik ervoor.

Werken is zoiets dat sinds mijn ziekte een uitdaging is geworden. Niet alleen door mijn eigen beperkingen maar ook door die van anderen. Geen gelijke kansen krijgen of niet begrepen worden staan boven aan de lijst. Ik heb besloten het hef in eigen handen te nemen en te onderzoeken wat mijn mogelijkheden zijn. Vrijwilligerswerk is iets dat ik al jaren doe en heb gedaan. En ondanks dat het mij veel vreugde kan brengen, hiermee verdien ik niks. Met het opstellen van alweer die goeie voornemens van het nieuwe jaar wil ik een droom verwezenlijken. Een onderneming starten. Pas nu begin ik deze droom echt te realiseren. Wanneer ik meer info heb over mijn onderneming, zal ik dat zeker met jullie.

Until the next one..

Lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *