Met deze 3 tips stel jij realistischere doelen

Als vorig jaar mij iets heeft geleerd, is dat wel dat ik (nog steeds) onrealistisch doelen opstelde. Het maken van de doelen ging super alleen de uitvoering wat minder.. Maar nee, nu niet meer! I’m a changed woman! Ik ga het beter doen en hopelijk jij ook. Wij gaan dit jaar samen serieus aan de bak en met deze 3 tips stel jij realistischere doelen.

Tip 1: een super lage drempel

Om een realistisch doel te stellen kan het helpen een super lage drempel aan te houden. Ik zeg bijvoorbeeld al jaren dat ik een boek wil schrijven. Ik deed het niet. Dan zou je kunnen denken: ‘tja.. maar hoe graag wil je het dan..?’. Nou.. ik dacht er elke dag aan. Het was vooral het idee dat mijn boek een groot en dik boek moest zijn. Geen idee waar deze gedachte vandaan kwam. Dit zorgde er wel voor dat het schrijven op een zware klus leek.

Begin met 1 zin. Dat is wat Neuro-Linguïstisch Programmeren ( NLP ) coach Tom van Ruiten zei. Begin met 1 zin per dag. Hoe je het ook wendt of keert, 1 zin is meer als geen zin. Het eerste dat in mij opkwam was wat is: ‘dit voor bull crap.. 1 zin?’ Ik zag het al voor me. Helemaal installeren aan m’n bureau, theetje, muziekie en m’n warme kruik om alleen 1 ZIN op te gaan schrijven. Dan kan ik toch beter doorschrijven dacht ik nog. Ja, het kwartje viel wat laat maar dat is dan ook precies de gedachte waardoor je waarschijnlijk meer gaat doen.

Tip 2: gun jezelf rust

Het is vaak ook de druk die we op onszelf leggen om doelen te behalen. We moeten dit en we moeten dat. Waar is druk of stress precies goed voor? Ik ben de queen van onnodige druk op mezelf leggen. Waarom ik het precies nodig vond om 3 taken per dag af te MOETEN hebben, weet god waarschijnlijk ook niet. Ik moest en zou die taken afronden anders voelde ik me niet goed, voldaan of productief. Na een tijd moest ik mezelf toch echt vragen stel jij realistischere doelen als vorig jaar?

Wat mij erg heeft geholpen is het mezelf rust gunnen. Waarom zou ik 24/7 werken als ik niet kan genieten van de resultaten? Jij bepaald zelf wat genieten voor jou betekend. Voor mij kan een wandeling of bijvoorbeeld een nieuw plantje voor mezelf kopen al helpen. Het gaat om de balans tussen werk en plezier. Als ik een van beide heel vaak doe voel ik me niet goed. Nu probeer ik in plaats van 3 werkdoelen 1 werkdoel en 1 plezierdoel op te stellen. Dit heeft tot nu al enorm veel geholpen met mijn productiviteit.

Tip 3: gewoon proberen joh..

Wat ik nog wil toevoegen is dat je alleen kan leren wat bij jou past door uit te proberen. Misschien heeft jouw beste vriend of partner een super methode om realistische doelen op te stellen. Die hoeft niet voor jou te werken maar wat als het wel zou werken..? Voordat je ideeen van anderen afschrijft, kan je jezelf ook een periode geven om het uit te proberen. Is het niks na je testweek, dan ben je in ieder geval een ervaring rijker. Werkt het wel, dan kan jij weer gestructureerder vooruit.

Met deze 3 tips stel jij realistischere doelen. Heb jij nog andere tips? Deel ze met me.

Until the next one..

Lees ook:

3 thoughts on “Met deze 3 tips stel jij realistischere doelen”

  1. Pingback: Hair slang deel 2: Protective styling en meer - ItsJanetsWorld

  2. Pingback: ItsJanetsWorld bestaat 5 jaar en dat moeten we vieren! - ItsJanetsWorld

  3. Pingback: Hoezo lukt het die andere Mom-YouTubers wel consequent te blijven posten? - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *