ItsJanetsWorld bestaat 5 jaar en dat moeten we vieren!

Niet met de wil van de mens maar met de wil van god! (ok misschien een combi van god en abonnees/ volgers lol). Maar sis heeft een jubileum te vieren! Het was afgelopen maandag precies 5 jaar geleden dat ik mijn eerste Youtube video online zette. Ongelofelijk hoe snel de tijd voorbij is gevlogen! Het eerste waar ik aan moet denken is de though love van mijn broertje. Hij was de gene die mij motiveerde en inspireerde mijn Youtube kanaal en blog te beginnen. ItsJanetsWorld bestaat 5 jaar en dat moeten we vieren!

2016

ItsJanetsWorld bestaat 5 jaar en dit is het moment om terug te blikken. Het was 2016.. Zoals gewoonlijk was ik weer aan het zeuren over dat ik iets miste in mijn leven. Het was inmiddels 4 jaar geleden dat ik de diagnose Myasthenia Gravis kreeg. Dat zette mijn wereld op zijn kop. School, werk en een sociaal leven zat er een hele tijd niet in. Ik was trots en blij toen ik uiteindelijk wel kon afstuderen. Al was dat een jaar later als gepland. Het gekke was dat dit, mijn diploma behalen, mij niet het gevoel gaf dat ik hoopte te ervaren.

Ik voelde de zelfde leegte als daarvoor. Nu school wegviel had ik helemaal geen structuur of doel meer. Gelukkig was mijn broertje daar met zijn verhelderende kijk op het leven. Volgens hem had ik een hobby nodig. Voor het ziek worden was ik een bezig bijtje. Je zag me bijna alleen maar thuis om te eten en slapen. Ondanks dat ik fysiek minder energie had, was mijn brein nog ingesteld op die manier van leven. Het advies van mijn broertje was dan ook: ‘Gewoon doen en niet zo zeuren’. Want ja, ik had letterlijk niks te verliezen..

Wees consistent

Een Youtube kanaal beginnen zat al jaren in mijn hoofd. Ik was alleen bang en wist niet of dit wel iets voor mij zou zijn. Toen ik weer met mijn broertje in gesprek was zei hij: ‘wat je ook doet, zorg dat je consistent blijft’. Niemand zou mij serieus nemen als ik mezelf niet eens serieus nam. Ik besloot niet meer bang te zijn en het Youtube avontuur aan te gaan.

Zenuwen. Vreselijke zenuwen! Het schieten van mijn eerste video’s was nog wat onwennig. Ja ik had een camera maar ik had eerlijk gezegd geen idee hoe ik deze moest gebruiken voor video’s. En dan de inhoud van de video.. Wat kon ik wel en wat kon ik niet doen? Ik herinner me dat ik die tijd nog veel bezig was met hoe ik over zou komen. Dit was zo way out of my comfortzone dat ik er een beetje onzeker van werd. Ik probeerde mezelf te helpen door inspiratie uit video’s van andere Youtubers te halen. Wat mij opviel is dat zij vrijwel allemaal het zelfde zeiden. Wees jezelf.

2021

Nu 5 jaar nadat ik mijn eerste video online heb gezet kan ik zeggen dat ik trots ben. Ik ben trots op mezelf. Trots op het feit dat ik al 5 jaar lang consequent ben gebleven. Dat betekend niet dat ik elke keer een video heb geupload. Het betekend ook niet dat ik nooit content online heb gezet om maar iets online te zetten.. Voor mij is deze trots het creëren van iets en alle stappen die bij het proces horen.

Door de jaren heen heb ik veel geleerd en ben ik gaan geloven in mezelf. Er kunnen 100 mensen haar doen maar jouw volgers komen bij jou omdat ze JOU leuk vinden. Wij mensen hebben een radar voor bullshit. Als jij iemand anders probeer te zijn of je anders voordoet, ga je door de mand vallen. Wees gewoon jezelf en werk aan je content. Deze tips hebben mijn instelling wat betreft content creëren voor altijd veranderd.

Dank jullie wel voor 5 (ishh) jaren vol liefde en steun. ItsJanetsWorld bestaat 5 jaar. Wauw! Door jullie blijf ik gemotiveerd. Je hebt geen idee hoe zeer ik elk van jullie waardeer. Op naar meer leuke, interessante en leerzame video’s!

Lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *