Wat je niet kan missen in het eerste jaar met jouw baby

Ik kan vaak zelf niet geloven dat ik al ruim een jaar moeder ben van een prachtige dochter. Onwerkelijk gewoon! In dat jaar heb ik veel over mezelf en mijn dochter moeten leren als kersverse moeder. Jullie kennen mij inmiddels en wanneer ik iets leer, deel ik het graag. Zo ook wat je niet kan missen in het eerste jaar met jouw baby.

The essentials

Toen je de titel las dacht je misschien van: “ja Jan, dit is wel een beetje vaag. Er zijn vast 100 dingen die je niet kan missen.. maar waar doel jij op?”. Glad you asked. Ik doel op de essentiĆ«le basics. De dingen die als je ze niet hebt, het ten koste kan gaan van gezondheid, voeding en/of (nacht)rust. Voor het gemak heb ik deze basics in categorieĆ«n verdeeld. Hieronder ga ik daar meer op in.

Gezondheid

Onder het kopje gezondheid vallen voor mij alle dingen die je nodig kan hebben om jezelf en/ of je baby gezond te houden. In mijn video begin ik met iets dat je al kan kennen van de babyuitzetlijst. Een thermometer. Dit is iets dat je niet kan missen in het eerste jaar met je baby. Vooral in het begin is het belangrijk om dagelijks de temperatuur van je kleine op te meten.

Iets anders dat niet zo voor de hand liggend was, kwam ik per toeval tegen toen mijn dochter voor het eerst verkouden was. Ik heb het dan over de Otrivin aspirator neusreiniger. Dit is een hulpmiddel dat bestaat uit losse onderdelen waarmee je overtollig slijm/ snot uit de neus kan zuigen. Het klinkt onsmakelijk maar werk gelukkig heel goed.

Voeding

Als je zwanger bent en van plan bent borstvoeding te geven, is kolven ook een goeie optie. Niet alleen heb je meer controle over de enorme druk die je kan voelen wanneer je borsten geleegd moeten worden, ook is het handig. Jij hoeft dan niet de enige te zijn die jou kind kan voeden. Dat betekend voor jou meer rust wat je in het begin ook zeker nodig zal hebben.

Wat je niet kan missen wanneer je kleine over gaat naar vaste voeding zijn diepvriesbakjes. En dan niet normale diepvriesbakjes, nee de siliconen variant. Deze zijn zoooo handig! Ik gebruik ze nog en mijn dochter is al geruime tijd 1. Doordat de bakjes van siliconen zijn is het super gemakkelijk de diepgevroren maaltijdjes eruit te halen.

Nachtrust

(Nacht)rust is het laatste thema dat ik bespreek in mijn video en die omvat alles wat met rusten te maken heeft. Zo ook een co-sleeper. Ik weet niet wie z’n geweldige uitvinding dit is but i love it! Het feit dat het bed in hoogte te verstellen is, is voor mij ook een enorme plus. Ook de mogelijkheid 1 van de kanten van het bed te laten zakken heeft mij al vaker op vermoeide dagen geholpen. Mijn dochter kon dan bijvoorbeeld zelf in en uit haar bed komen.

Iets dat ik ook absoluut niet kon missen was een babyfoon. Ik zeg was maar we gebruiken ‘m nu nog. Het geeft zo veel rust als je kan zien/ horen wat je kind aan het doen is als je er even niet bij kan zijn. Het scheelt ook dat ze in allerlei maten, vormen en prijsklasse te koop zijn. Dan is er voor iedereen wel wat wils.

De uitgebreide, gesproken lijst met bijbehorende links vindt je hier.

Lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *