Een (ver)nieuwe(d)e ‘quarantaine’ visionboard

quarantaine visionboard

Wat waren de afgelopen maanden heftig. Zo veel veranderingen niet alleen in onze persoonlijke levens maar over praktisch de hele wereld. Plannen die waren gemaakt werden gecanceld en frustraties groeide door maatregelen waardoor we gedwongen thuis zitten. Maar zie ik daar nou licht aan het eind van de tunnel? Door versoepeling van de regels lijkt het erop dat we langzaam terug kunnen naar ons ‘normale’ leven. Het zal natuurlijk nog even duren voor alles weer kan en mag. Wel kunnen we alvast werken aan een (ver)nieuwe(d)e ‘quarantaine’ visionboard zodat wanner we mogen we helemaal ready zijn.

Goede voornemens

Aan het begin van het jaar had ook ik ‘goede voornemens’ voor 2020. In mijn video hierover op YouTube gaf ik daarbij tips om het jaar goed te starten. Ondanks dat door de pandemie ons leven op zijn kop staat, kunnen veel van deze tips nu nog worden toegepast. Ik gaf aan in de video dat voor mij visonboards al jaren helpen om gefocust te blijven op mijn doelen. Door de pandemie zag ik dat bepaalde doelen niet meer realistisch waren.

Mijn neefje kwam met het goeie idee om een quarantaine visionboard te maken. Je zal wel je creativiteit de vrij lopen moeten geven merk ik. Stel je had als doel weer naar school te gaan. Door de quarantaine maatregelen mogen groepen in beperkte aantal samen komen. De scholen zijn daardoor niet of op aangepaste tijd open. Om niet achter op schema te lopen kan jij er dan bijvoorbeeld voor kiezen aan een thuisstudie te beginnen. Dit als voorbereiding op je werkelijke studie zodat jij, wanneer de scholen weer geheel geopend worden, klaar bent of zelfs een voorsprong hebt.

Veranderde situatie

Veranderingen komen en gaan in ons leven. De een positief, de ander negatief. Vooral bij de veranderingen die wij als negatief ervaren kan het lastig zijn jezelf weer te herpakken. Goed bedoelde motiverende quotes wil je soms gewoon niet zien of horen. Jij wilt weten wat je moet doen om weer in die flow te komen.

Zelf merk ik dat bezig blijven het beste werkt. Ik plan mijn dagen zo in dat er weinig tot geen tijd is om mij te vervelen. Denk dan aan op een vaste tijd opstaan en naar bed gaan. Bedenken en opschrijven wat ik voor die dag of week wil bereiken. Niet alleen maar zeggen maar ook uitvoeren omdat er letterlijk niks beters te doen is.

Persoonlijke doorstart maken

Niet alleen bedrijven maar ook jij kan een doorstart maken. Het is heel vervelend en kan demotiverend werken om niet te kunnen doen wat jij had gepland. Trust me, i know.. Toch is het in deze situatie goed om het zoveel mogelijk optimistisch te bekijken. Als jij positief naar jouw eigen situatie kijkt, zal je in mogelijkheden leren denken in plaats van beperkingen. Door ook een (ver)nieuw(d)e ‘quarantaine’ visionboard te maken zet jij je ideeën om in visies.

Lees ook:

3 thoughts on “Een (ver)nieuwe(d)e ‘quarantaine’ visionboard”

  1. Pingback: Wanneer Worden Wij Gehoord?! - #BlackLivesMatter - ItsJanetsWorld

  2. Pingback: Hoe Ik Ontdekte Dat Ik Myasthenia Gravis Heb - ItsJanetsWorld

  3. Pingback: Pandemie 2 - Manieren om mentaal gefocust te blijven - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *