Soul Tie : Een spiritueel of fysiek gevormde band

Is een soul tie spiritueel of puur gevormd door fysiek contact? Dat is iets dat ik mezelf al enige tijd afvraag. Soms lijkt het alsof iemand in ons leven hoort omdat we zulke sterke gevoelens ervaren. Soul ties worden vaak beschreven als een intieme band tussen twee mensen. De band kan zo sterk zijn dat het invloed heeft op nieuwe (liefdes)relaties in het leven van een persoon. Is het dan de bedoeling deze band te verbreken? En hoe doe je dat dan? Lees hieronder meer over hoe een soul tie een spirituele of fysieke band vormt.

Wat is een soul tie?

Afhankelijk van welke bron je raadpleegt wordt een soul tie (een diepe band) op twee manieren beschreven. Je heb de spirituele- en/ of fysieke band. Zelf dacht ik dat een soul tie alleen op een fysieke manier gevormd kon worden door seks te hebben. Maar dit zou niet kunnen kloppen volgens de mensen die soul ties met dieren of plaatsen vormen.

Mijn onderzoek heb ik gedaan via Google en door YouTube video’s te bekijken. Ondanks dat niet iedereen het zelfde idee heeft over met wat of wie een soul tie wordt gevormd, zijn ze het wel eens over de invloed van de geest en/ of het fysieke lichaam. De band wordt gevormd doordat er intensief contact is die zowel emotioneel als fysiek kan zijn. Hierdoor ontwikkelen zich sterke gevoel voor de ander. Ik zal het in deze blog hebben over de soul tie vorming tussen twee mensen.

Is het hebben van een soul tie positief of negatief?

Een soul tie kan positief zijn. Wanneer jij en je partner pure liefde delen, emotioneel in balans zijn en afgestemd zijn op elkaars behoeftes, zorgt de soul tie voor een diepe geestelijke verbinding. De aantrekking die jullie naar elkaar hebben zal dan in een vorm van onderlinge afhankelijkheid zijn. Je hebt de ander niet nodig omdat jij je eigen volledige persoon bent. Jullie zijn beide heel. Dit zorgt voor een gezonde verstandhouding.

Pas als een soul tie je belemmerd om verder te komen in het leven zou ik deze beschouwen als negatief. Als jij jezelf niet los van de ander kan zien en afhankelijk wordt, kan jij jezelf verliezen. De soul tie kan er in dit geval voor zorgen dat de ander je beïnvloed en manipuleert.

Loskomen van een soul tie

Of een soul tie spiritueel of fysiek gevormd wordt is hopelijk nu wel duidelijk. Loskomen van een soul tie begint bij het identificeren van wat jullie nog aan elkaar bindt. Het kunnen gevoelens van onbeantwoorde liefde, afgunst of zelfs haat zijn. Wat het ook is, stap 1 is fysiek loskomen van de ander. Dit doe je door afstand te nemen. Al het contact verbreken zou de beste optie zijn.

Op deze manier kan jij je weer leren focussen op jezelf. Jouw eigen gevoelens ervaren zonder invloed van buiten af. Jij gaat als het ware jezelf opnieuw leren kennen en nieuwe standaards opzetten. Dit is waar de echte heelling begint.

Until the next one..

Lees ook:

4 thoughts on “Soul Tie : Een spiritueel of fysiek gevormde band”

 1. Pingback: Vrienden van het andere geslacht - ItsJanetsWorld

 2. Pingback: Surinaamse Nederlander of Nederlandse Surinamer? - ItsJanetsWorld

 3. Hoi ik had een vraag je ik heb echt hulp nodig met mijn soultie . Ik heb van alles geprobeerd en ik kom er maar niet van af al 2 jaar. Ik heb dit keer weer contact verbroken nummer verwijdert en geblokkeerd maar zijn geest valt me weer lastig. En dit keer wil ik echt niet terug naar hem. Ik heb geen leven ik sta op met hem slaap met hem droom met hem hij zit 24/7 in mijn minde. Dit belemmert mij heel erg in mijn dagelijkse leven Ik kan me niet focussen. Ben erg in me hoofd en verdrietig boos en schaam me heel erg voor wat ik voel voor hem.

  Wat kan ik doen waar kan ik voor hulp ?

  1. Hi Jenney,
   Ik was een hele tijd offline en zie je bericht net vandaar mijn late reactie.
   Erg vervelend deze situatie. Is het inmiddels al verbeteren?
   Ik moet zeggen dat ik het lastig vind je te adviseren wat te doen of waar te gaan. Meer omdat ik weet wat voor mij heeft gewerkt maar ik geen professional ben ofzo..
   Ik heb veel zelfhulp boeken gelezen en op YouTube video’s over dit onderwerp gezocht.
   Het was niet van de 1 op de andere dag maar beetje bij beetje merkte ik dat ik meer rust kreeg en los kwam van soul ties die ik had.
   Ik hoop dat het al veel beter gaat en excuus voor mijn late reactie.

   x

   Janet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *