Ben ik nep? Forceer ik content voor social media?

December is de maand die staat voor vlogmas in Youtube land. Misschien ken je het al maar even een korte uitleg voor de mensen voor wie dit fenomeen nieuw is. Tijdens vlogmas is het de bedoeling dat je van 1 tot 25 december dagelijks een vlog maakt en deze ook dagelijks post. Er zijn (voor zover ik weet) geen echte regels. Zolang je maar elke dag volgt en het online zet. Deze tijd heeft wel vragen bij mij opgeroepen. Ben ik nep? Forceer ik content voor social media?

Ben ik nep?

De eerste keer dat ik zelf meedeed aan vlogmas was vorig jaar. Ik weet niet meer zeker of ik wist wat de bedoeling was. Wel weet ik dat ik wist dat ik niet elke dag een video online zou zetten. Dat zou voor onnodig stress zorgen. Maar ja, toen ik eenmaal bezig was begon ik me af te vragen of ik het überhaupt goed deed. IK deed in plaats van dagelijkse vlogs, wekelijkse vlogs. Maar had dit wel zin? Alle anderen Youtubers die ik volgde deden namelijk een dagelijkse vlog..

Ik merkte dat ik meer mijn best ging doen om activiteiten te zoeken. Ook voelde ik me schuldig als een vlog niet zo ‘spannend’ was als de vorige. Nu ik dit lees kan ik alleen maar lachen maar die tijd zorgde de prestatiedruk voor stress.

Forceer ik content voor social media?

Toen ik begon met Youtube was dit iets dat ik kon doen om mezelf bezig te houden. Er was een tijd dat ik me verloren voelde. Ik zat ziek thuis. Mijn wereld stond stil terwijl het leven gewoon door ging. Met het hebben van mijn Youtube kanaal kreeg ik weer zin in het leven. Door de jaren heen heb ik mezelf ziek gewerkt. Ik wou gewoon leveren en nam niet genoeg rust. Anderen pleasen was belangrijker als op mezelf passen. Self-love en selfcare waren ver te zoeken.

Vanaf dat moment wist ik dat er drastische veranderingen moesten komen. Ik moet kunnen genieten van wat ik doe. Als dat niet het geval is, waar ben ik dan precies mee bezig?

Ik doe het op mijn manier

Ookal doe ik de vlogmas niet op de ‘goede’ manier, ik geniet. Ik had zelfs vorige week 3 video’s in de week online gezet! That was a first. Er zat geen druk achter. Ik dacht alleen het zou wel tof zijn als het lukt. Maar als het niet zou lukken zou ik me niet minder goed voelen. En dat is precies hoe ik wil werken. De rust en controle van wat ik wel of niet doe ligt bij mij. Ik voel aan wat werkt en wat niet. Natuurlijk wil ik groeien op social media maar dit kan en mag niet ten koste van mijn gezondheid gaan. Zowel fysiek als mentaal moet ik me goed voelen om gelukkig te zijn.

Om de vragen ben ik nep? en forceer ik content voor social media? heb ik een heel simpel antwoord. Nee. Op dit moment elke dag een video plaatsen maakt mij niet gelukkig. Wie weet in de toekomst wel. But for now i’m taking the backseat.

Until the next one..

Lees ook:

1 thought on “Ben ik nep? Forceer ik content voor social media?”

  1. Pingback: Met deze 3 tips stel jij realistischere doelen - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *