Soms wil ik een dagje voor mezelf..

Photo by Kayle Kaupanger on Unsplash

Ja, ik ben moeder van een prachtige dochter. Ik ben blij, super blij dat ik haar in mijn leven heb. Maar constant in mijn space..? Soms wil ik een dagje voor mezelf. 

Disclaimer..

Ik heb het gevoel dat als ik, iemand die bewust gekozen heeft voor het moederschap, iets wil zeggen over het moederschap dat minder rooskleurig is, ik een disclaimer moet geven. 

“Nee zo bedoel ik het niet..” of “ik hou echt wel van mijn kind..” Allemaal zinnetjes om mezelf te verdedigen want owee als IK die zo graag een kind wou iets negatiefs durft te zeggen.. Het lijkt in mijn ervaring ook niet echt geaccepteerd door onze maatschappij om iets te zeggen dat veel ouders denken. Hoezo kan ik niet van mijn kind houden en tijd voor mezelf nodig hebben? Waarom moet dit een of/ of zijn?

Nee ik schaam me niet om te zeggen dat ik tijd voor mezelf nodig heb. Tijd alleen om mijn eigen gedachte, gevoelens en ideeën op een rijtje te zetten. De “waarom ben je dan begonnen aan kinderen” mensen moeten leren anderen vragen te stellen. Denk aan: “ waar heb je behoefte aan?” Of “ hoe ziet tijd voor jezelf nemen er uit..?”

Tijd voor mezelf

Maar is tijd voor jezelf willen of nemen zo erg? Als je het mij vraagt niet. Ik ben zoals ze het noemen een introvert. Mensen zijn heel leuk en aardig maar niet te veel en niet te vaak. Wanneer ik wel constant omringd ben met mensen, moet ik bewust een stapje terug doen om op te laden.  Ik raak overprikkelde en kan niet meer optimaal functioneren. Wat ik merk in het moederschap is dat die behoefte om een stapje terug te doen niet verdwijnt. Hoeveel ik ook van mijn gezin hou en graag tijd met ze doorbreng, soms wil ik een dagje voor mezelf.

Het zit ‘m in de kleine dingen..

Gelukkig ken ik mezelf goed genoeg en had al voordat ik überhaupt zwanger raakte mijn partner geïnformeerd over mijn behoefte. Ik wist dat ik hoe dan ook me even terug moest kunnen trekken. Als ik het heb over een dagje voor mezelf nodig hebben, bedoel ik niet per se 24 uur.. Een uur voor de rest opstaan om rustig te kunnen douchen, eten en een YouTube video te kijken. Of even lekker te kunnen gaan wandelen.  Dat geeft mij al rust. Het zit ‘m in de kleine dingen voor mij. Ik heb niet veel nodig maar deze kleine dingen helpen mij op te laden en te ontspannen.

Wat doe jij om jezelf op te laden?

Lees ook:

1 thought on “Soms wil ik een dagje voor mezelf..”

  1. Pingback: Fear Of Missing Out - FOMO als chronisch zieke - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *